A+    A-

WĘDLINY Z PODSTOLIC

Tradycyjna kiełbasa wiejska z Podstolic poza specyficznym smakiem i zapachem uzyskiwanym dzięki umiejętnemu wędzeniu, wyróżnia się do dziś charakterystyczną galaretką



Tradycyjna kiełbasa wiejska z Podstolic poza specyficznym smakiem i zapachem uzyskiwanym dzięki umiejętnemu wędzeniu, wyróżnia się do dziś charakterystyczną galaretką, gromadzącą się w zwitkach, na którą zwracają uwagę najlepsi współcześni smakosze kiełbas. Z kolei boczek wyrabia się z płatu boku wieprzowego. Wyłuskuje się go z kości ze względu na potrzeby klientów, jednak bez wpływu na jego jakość. Proces produkcji podobny jest do wytwarzania szynki. Obecna produkcja boczku, bez używania konserwantów, wpływa bardzo korzystnie na walory smakowe, zapachowe oraz trwałość i zdobywa coraz większe uznanie wśród kupujących.


VizMedia - Systemy Informatyczne


Musisz być zalogowany, żeby dodawać komentarze

Kalendarium

Newsletter
Chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszym projekcie ? Wpisz swój adres e-mail! (Zapisanie się do newslettera ozngacza akceptację regulaminu)


Wyślij

Statystyka
Ilość unikalnych odwiedzin: 49667

Archiwum
wait ...